Goodman przekroczył 1 mln m2 powierzchni logistycznej dostarczonej w Polsce

8 czerwca 2017

Grupa Goodman, wiodący globalny deweloper i zarządca nieruchomości logistycznych, dostarczyła w Polsce ponad 1 mln m2 wysokiej jakości powierzchni logistycznej dla polskich i międzynarodowych firm, w tym liderów rynku e-commerce, branż spożywczej i handlowej, logistycznej oraz motoryzacyjnej. Od momentu wejścia na polski rynek Goodman stał się jednym z wiodących deweloperów nowoczesnych powierzchni logistycznych w kraju.

Goodman zarządza dziś siedemnastoma centrami logistycznymi w najważniejszych lokalizacjach na magazynowej mapie kraju: Wielkopolsce, Dolnym i Górnym Śląsku, Krakowie, aglomeracjach łódzkiej i warszawskiej oraz na Pomorzu, a także zaznacza swoją obecność na perspektywicznych rynkach, jak np. w Polsce Wschodniej.

Wśród klientów Goodmana wymienić można firmy z różnych sektorów gospodarki, począwszy od branży logistycznej czy produkcyjnej, po motoryzacyjną, spożywczo-handlową, e-commerce oraz farmaceutyczną. Na przestrzeni lat grupa dostarczyła powierzchnię magazynową w Polsce zarówno dla liderów w swoich branżach, np. Amazon (123 500 m2) czy Intermarché – Grupa Muszkieterów (82 400 m2) oraz innych wiodących firm na polskim rynku, w tym Eurocash, Mila S.A., ILS (grupa Inter Cars), Gestamp, Valeo, DHL, Kuehne+Nagel, jak i dynamicznie rozwijających się polskich przedsiębiorstw takich jak Bonito.pl, Terramar, czy Langowski Shipping.

Kolejny milion metrów kwadratowych w drodze

„Osiągnięcie pułapu 1 mln mjest istotnym kamieniem milowym w rozwoju działalności Goodmana na rynku polskim i stanowi solidną podstawę dla naszej dalszej ekspansji”, powiedział Maciej Madejak, Goodman Head of Business Development Poland. „Rozbudowujemy nasze istniejące obiekty we Wrocławiu, Gdańsku (Pomorskie Centrum Logistyczne) oraz Warszawie, a jednocześnie staramy się poszukiwać nowych atrakcyjnych lokalizacji z rozwiniętą infrastrukturą.

„Z okazji osiągnięcia kamienia milowego w postaci milionowego metra kwadratowego chcielibyśmy podziękować naszym klientom za dotychczasowe zaufanie; mamy nadzieję, że będziemy mogli dalej wspierać ich w rozwoju na polskim rynku,” dodał.

Biznes oparty na filozofii „posiadamy, budujemy, zarządzamy”

Rozwój działalności Goodmana w Polsce obrazuje hasło „posiadamy, budujemy, zarządzamy”. Firma inwestuje w nieruchomości, które zapewniają długoterminową perspektywę wzrostu. Pozwala to na budowanie trwałych relacji z klientami oraz zapewnia satysfakcjonującą stopę zwrotu inwestorom. Goodman oferuje pełne spektrum powierzchni magazynowych w obiektach dostosowanych do potrzeb klientów. Firma dba ponadto o ciągłe powiększanie tzw. banku ziemi pod kolejne projekty.

- Koniec -

Ewelina Stępnik

T +48 22 826 74 18

M + 48 510 892 624

estepnik@nbs.com.pl

Tomasz Arent

Marketing Manager CEE

T +48 22 222 21 20

M +48 785 085 585

Tomasz.Arent@goodman.com

Goodman jest zintegrowaną grupą, działającą jako właściciel, deweloper i zarządzający powierzchniami przemysłowymi i biznesowymi w Europie Kontynentalnej, Wielkiej Brytanii, Ameryce Północnej, Brazylii oraz regionie Azji Pacyficznej. Grupa inwestuje w nieruchomości przemysłowe, powierzchnie magazynowe i centra dystrybucyjne.

Aktywa, którymi zarządza Grupa, to ok. 23,3 mld euro i 406 nieruchomości. Goodman jest największą Grupą z sektora nieruchomości komercyjnych notowaną na Australijskiej Giełdzie Papierów Wartościowych i jedną z największych na świecie zarządzających specjalistycznymi funduszami. Znajomość rynku i doświadczenie lokalnych pracowników zapewniają atrakcyjne możliwości inwestycyjne oraz rozwój nieruchomości na poziomie spełniającym indywidualne potrzeby klientów.

Goodman to ponad 1 100 pracowników w 32 biurach w 16 krajach. Tak zbudowany zespół pozwala firmie świadczyć globalne usługi dla klientów, których firmy rozwijają się i prowadzą ekspansję międzynarodową. W Europie Goodman jest obecny w Niemczech, Holandii, Belgii, Luksemburgu, Francji, Hiszpanii, Włoszech, Polsce, Czechach, Szwecji, Wielkiej Brytanii, na Węgrzech i Słowacji.

Aby uzyskać więcej informacji na temat naszej działalności w Polsce, zapraszamy na

Aby uzyskać więcej informacji na temat naszej działalności w Europie, zapraszamy na

ce.goodman.com