14 października 2014

Goodman powołał Jarosława Czechowicza na stanowisko Dyrektora ds. zarządzania portfelem nieruchomości w Europie Środkowo-Wschodniej. Nominacja Jarosława Czechowicza wzmacnia zespół zarządzający nieruchomościami firmy Goodman, który jest kluczowym elementem działalności operacyjnej firmy i jej strategii w regionie.

Jarosław Czechowicz ma ponad siedmioletnie doświadczenie w firmie Prologis, ostatnio na stanowisku Dyrektora ds. zarządzania nieruchomościami. W swojej nowej roli, jako Dyrektor ds. zarządzania portfelem nieruchomości w Europie Środkowo-Wschodniej, będzie odpowiedzialny za ponad 750 000 m2 powierzchni logistycznej w Czechach, Polsce, na Słowacji i na Węgrzech.

Zadaniem Jarosława Czechowicza będzie zapewnienie, aby nieruchomości firmy Goodman w regionie były zarządzane według najwyższych standardów, a także aby klienci otrzymywali najlepsze usługi i wsparcie, z których znany jest Goodman. Zespół zarządzający nieruchomościami w firmie Goodman przyczynił się do tego, że wskaźnik wynajmu powierzchni wynosi 96% w połączeniu z wysokim wskaźnikiem utrzymania klientów.

– Goodman dynamicznie rozwija się w Europie Środkowo-Wschodniej, a w szczególności w Polsce, gdzie wkrótce podwoimy nasze portfolio nieruchomości względem poprzedniego roku finansowego – mówi Błażej Ciesielczak, Dyrektor Regionalny Goodman na Europę Środkowo-Wschodnią. – Wraz ze wzrostem portfela Goodman postawił na silnego i doświadczonego lidera, który będzie zarządzał zespołem technicznych i operacyjnych ekspertów pełniących kluczową rolę w dalszym rozwoju naszej firmy w regionie – dodaje Błażej Ciesielczak.

Jarosław Czechowicz będzie odpowiadał m.in. za jedno z największych centrów logistycznych w Europie Środkowo-Wschodniej – inwestycję zrealizowaną we Wrocławiu dla firmy Amazon, jednego z międzynarodowych klientów Goodmana. Oprócz obsługi dużych międzynarodowych firm Jarosław Czechowicz będzie się koncentrował na umacnianiu kontaktów z lokalnymi firmami średniej wielkości oraz europejskimi klientami prowadzącymi działalność w wielu centrach logistycznych w Europie Środkowo-Wschodniej.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu z Błażejem Ciesielczakiem, Dyrektorem Regionalnym Goodman na Europę Środkowo-Wschodnią.

Communications Manager, CE

+ 48 22 826 74 18

+ 48 500 202 354

Christopher.Flores@ext.goodman.com

Grupa oferuje również szeroki portfel funduszy nieruchomości, w tym flagowy europejski fundusz – Goodman European Logistics Fund (GELF), umożliwiając inwestorom dostęp do wyspecjalizowanych usług i aktywów. Celem Goodman jest zwiększanie wartości posiadanych nieruchomości i zarządzanych funduszy, poprzez realizację nowych projektów i wykorzystywanie innowacyjnych rozwiązań biznesowych i inwestycyjnych.

Aktywa, którymi zarządza Grupa, to ok. 18,4 mld euro i 430 nieruchomości. Goodman jest największą Grupą z sektora nieruchomości komercyjnych notowaną na Australijskiej Giełdzie Papierów Wartościowych i jedną z największych na świecie zarządzających specjalistycznymi funduszami. Znajomość rynku i doświadczenie lokalnych pracowników zapewniają atrakcyjne możliwości inwestycyjne oraz rozwój nieruchomości na poziomie spełniającym indywidualne potrzeby klientów.

Goodman to ponad 1 000 pracowników w 33 biurach w 16 krajach. Tak zbudowany zespół pozwala firmie  świadczyć globalne usługi dla klientów, których firmy rozwijają się i prowadzą ekspansję międzynarodową. W Europie Goodman jest obecny w Niemczech, Holandii, Belgii, Luksemburgu, Francji, Hiszpanii, Włoszech, Polsce, Czechach, Szwecji, Wielkiej Brytanii, na Węgrzech i Słowacji.