Goodman buduje magazynu BTS o powierzchni 14 790 m² pod Poznaniem

2 kwietnia 2014

Goodman buduje magazyn o powierzchni 14 790 m² w miejscowości Niepruszewo w gminie Buk koło Poznania dla światowego lidera w branży zaawansowanych technologii. Magazyn będzie dostosowany do indywidualnych potrzeb klienta. Budowa rozpoczęła się w listopadzie 2013 roku, a przekazanie obiektu będzie miało miejsce w maju 2014 roku.

Przeznaczeniem obiektu będzie magazynowanie sprzętu RTV i AGD na potrzeby jego dalszej dystrybucji w Polsce i Niemczech. Inwestycja obejmie 14 290 m² powierzchni magazynowej oraz 500 m² powierzchni biurowej.

– Nasz klient poszukiwał partnera, który mógł w krótkim czasie wybudować obiekt dopasowany do ich potrzeb magazynowych i dystrybucyjnych. Naszym elastycznym podejściem potwierdziliśmy, że jesteśmy właściwym partnerem dla tego przedsięwzięcia. Mimo że budowa przebiegała w okresie zimowym, wszystkie prace idą zgodnie z założeniami i jesteśmy na dobrej drodze do terminowego przekazania wysokiej jakości magazynu – mówi Błażej Ciesielczak, Dyrektor Regionalny Goodman na Europę Środkowo-Wschodnią.

W transakcji doradzała firma Jones Lang LaSalle. – Lokalizacja nowego centrum logistycznego w Niepruszewie zapewnia idealne warunki do prowadzenia dystrybucji. Jesteśmy przekonani, że realizacja inwestycja okaże się sukcesem – powiedział Kamil Szymański, Business Development Manager Działu Magazynowo-Przemysłowego Jones Lang LaSalle.

Nowy magazyn zlokalizowany jest na terenie Goodman Poznań Logistics Centre, gdzie w 2012 r. powstała już hala magazynowa dla firmy Amica o powierzchni 30 000 m². W ramach centrum Goodman może wybudować jeszcze 5 050 powierzchni magazynowej. Lokalizacja na zachód od Poznania z bezpośrednim połączeniem z autostradą A2 zapewnia doskonałą komunikację z centrum miasta (odległość 25 km), z Warszawą (340 km) oraz z Niemcami (195 km).

Goodman oferuje także możliwość budowy obiektów w ramach drugiego centrum logistycznego w Wielkopolsce – Poznań Airport Logistics Centre – gdzie dostępne jest 52 000 m² powierzchni pod nowoczesny magazyn lub lekką produkcję z możliwością natychmiastowej budowy. Centrum logistyczne znajduje się w bliskim sąsiedztwie Portu Lotniczego Ławica z bezpośrednim połączeniem z autostradą A2 poprzez drogę ekspresową S11, łącząc Poznań z Niemcami, Centralna Polską oraz Warszawą.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu z Błażejem Ciesielczakiem, Dyrektorem Regionalnym Goodman na Europę Środkowo-Wschodnią.

www.goodman.com