Goodman powołał Dyrektora Regionalnego na Europę Środkowo-Wschodnią

11 lutego 2014

Goodman mianował Błażeja Ciesielczaka na stanowisko Dyrektora Regionalnego na Europę Środkowo-Wschodnią. Błażej Ciesielczak będzie dalej odpowiedzialny za Polskę, a także nadzorował działalność Goodman w Czechach, na Słowacji i na Węgrzech.

Ogłaszając mianowanie Błażeja Ciesielczaka na stanowisko Dyrektora Regionalnego na Europę Środkowo-Wschodnią Philippe Van der Beken, Dyrektor Zarządzający Goodman na Europę Kontynentalną powiedział: – Goodman rozwija się w Polsce w dynamicznym tempie. W kolejnych dwóch miesiącach będziemy budować w Polsce łącznie ponad 240 000 m² i wierzymy, że ten sukces przełoży się także na pozostałe kraje Europy Środkowo-Wschodniej. Jesteśmy przekonani, że Błażej jest odpowiednią osobą aby realizować nasze ambicje rozwoju w tej części Europy.

Goodman jest właścicielem oraz zarządza nieruchomościami o łącznej powierzchni ponad 375 000 m² zlokalizowanymi w całej Polsce. Ponadto Goodman dysponuje w Polsce działkami, na których może wybudować jeszcze blisko 1 300 000 m² powierzchni magazynowej. Grunty obejmują wszystkie kluczowe ośrodki logistyczne na terenie Polski, dzięki czemu Goodman jest w stanie sprostać indywidualnym oczekiwaniom potencjalnych klientów.

Komentując swoje nowe stanowisko Błażej Ciesielczak powiedział: – To dla mnie zaszczyt, że będę mógł kierować tak ważnym regionem z punktu widzenia działalności Goodman w Europie. Cieszę się z możliwości współpracy z kolegami z Polski, Czech, Słowacji i Węgier, dzięki której będziemy mogli dostarczać najwyższej jakości usługi naszym klientom oraz zwiększać liczbę naszych nieruchomości w Europie Środkowo-Wschodniej. Dynamiczny rozwój Goodman w tym regionie Europy w ostatnich latach jest dobrym prognostykiem na przyszłość.
Błażej Ciesielczak ma ponad 12-letnie doświadczenie w sektorze nieruchomości komercyjnych. Z firmą Goodman związał się sześć lat temu jako menedżer odpowiedzialny za Polskę.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu z Błażejem Ciesielczakiem, Dyrektorem Regionalnym Goodman na Europę Środkowo-Wschodnią nt. działalności Goodman w Polsce.

O Grupie Goodman

Goodman jest zintegrowaną grupą, działającą jako właściciel, deweloper i zarządzający powierzchniami przemysłowymi i biznesowym w Europie Kontynentalnej, Wielkiej Brytanii, Australii oraz regionie Azji Pacyficznej. Grupa inwestuje w parki technologiczne, powierzchnie biznesowe, biurowe, nieruchomości przemysłowe, magazyny i centra dystrybucyjne.

Grupa oferuje również szeroki portfel funduszy nieruchomości, w tym swój flagowy fundusz w Europie o nazwie Goodman European Logistics Fund (GELF), umożliwiając inwestorom dostęp do wyspecjalizowanych usług i aktywów. Celem Goodman jest zwiększanie wartości posiadanych nieruchomości i zarządzanych funduszy, poprzez realizację nowych projektów i wykorzystywanie innowacyjnych rozwiązań biznesowych i inwestycyjnych.

Aktywa, którymi zarządza Grupa, to ok. 16,7 mld euro i ponad 400 nieruchomości. Goodman jest największą Grupą z sektora nieruchomości komercyjnych notowaną na Australijskiej Giełdzie Papierów Wartościowych i jedną z największych na świecie zarządzających specjalistycznymi funduszami. Znajomość rynku i doświadczenie lokalnych pracowników zapewniają atrakcyjne możliwości inwestycyjne oraz rozwój nieruchomości na poziomie spełniającym indywidualne potrzeby klientów.

Goodman to ponad 1 000 pracowników w 36 biurach w 18 krajach. Tak zbudowany zespół pozwala firmie świadczyć globalne usługi dla klientów, których firmy rozwijają się i prowadzą ekspansję międzynarodową. W Europie Goodman posiada biura w Niemczech, Holandii, Belgii, Luksemburgu, Francji, Hiszpanii, Włoszech, Polsce, Czechach, Wielkiej Brytanii, na Węgrzech i na Słowacji.

Więcej informacji na stronie: www.goodman.com/pl